Ratkaisu­kes­kei­nen valmen­nus

Toisinaan työyhteisön ongelman selvittely vaatii vähän enemmän vaivaa

Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa lähdetään hakemaan ratkaisua ja näkyvä, positiivinen muutos työyhteisön ongelmaan tai kasvuhaasteeseen.

Työyhteisö on voinut kriisiytyä muutosten myötä, luottamuspula on voinut iskeä tai henkilöiden välit ovat voineet tulehtua vaikuttaen koko työyhteisöön ja sen toimintaan. Ihmisten jaksamisen haasteet voivat näkyä lisääntyneinä sairaspoissaoloina ja kireänä ilmapiirinä.

Valmennuksessa lähdemme purkamaan tilannetta johdon kanssa, pureutumalla ongelman juurisyihin. Tarvekartoituksessa määritellään soveltuvat toimenpiteet. Tavoitteena on tarkoituksenmukainen ja todellista muutosta tuova prosessi, joka voimaannuttaa työyhteisösi ongelman yli.

Koko palvelutarjoomani on käytettävissä ongelman ratkaisuun. Valmennus voi sisältää esimerkiksi ryhmäcoachingia, esimiesvalmennuksia, työpajoja, tiimivalmennuksia ja yksilö-coachingia.

Prosessin vaiheet

  • Ongelman kirkastaminen. Konsultoiva coaching-sessio johdon tai esimiesten kanssa, jossa kirkastetaan ongelmat, sovitaan muutostavoitteet, määritellään prosessit ja muutoksen mittaaminen.
  • Interventio-prosessi. Lähdetään liikkeelle lähtötilan kartoituksesta, ja toteutetaan valmennuksia, työpajoja ja/tai coaching-sessioita tarvekartoituksen ja sovitun prosessin mukaan. Loppukartoitus.
  • Palaute ja tulosten purku. Konsultoiva coaching-sessio johdon tai esimiesten kanssa, jossa puretaan prosessi, käydään läpi tulokset ja suunnitellaan jatkotoimenpiteet.
  • Valmennuskokonai­suuden kesto määräytyy tarvekartoituksen perusteella.

Metodit

01

Mindfulnessin tekniikat ovat tuhansia vuosia vanhoja, tietoiseen läsnäoloon perustuvia mielen hallinnan työkaluja. Ne kehittävät tutkitusti keskittymiskykyä ja luovuutta, parantavat työtyytyväisyyttä ja vähentävät stressiä.

02

Transformatiivisen coachingin työkaluilla laajennat ajatteluasi. Nykyiset ongelmasi eivät ratkea samalla ajattelulla, jolla ne syntyivät. Oivallat uusia ajattelun tapoja ja löydät uusia ratkaisuja.

Tiina osoitti vahvaa johtajuutta toimiessaan pelistudio Lightneerin COO:na. Hän piti huolta kasvavan tiimin hyvinvoinnista johtaen samalla vaativia liiketoimintoja, tukien 7M$ rahoituksen saamisessa ja useiden pelien lanseerauksessa. Tiina on johtaja, joka todella välittää tiiminsä hyvinvoinnista ja kehittää systemaattisesti tapoja rakentaa tietoista ja ihmiskeskeistä työkulttuuria.

Lauri Järvilehto
työelämäprofessori, Aalto-yliopisto

Tehdäänkö yhteistyötä?

Jos lukemasi resonoi, otathan yhteyttä! Keskustellaan, miten voimme yhdessä luoda parempaa työelämää sinulle ja työyhteisöllesi.

Ota ensimmäinen askel ja varaa 30 minuutin maksuton tapaaminen.